Page content

Waar plaats ik mijn stoploss en take profit?

Waar plaats ik mijn stoploss en take profit?

Waar plaats je je stoploss en take profit orders?

In deze video geven Chris en Jaap een aantal exit technieken die je kunt gebruiken voor het bepalen van je target en stop niveau’s. Ook geven ze tips waar je je stop-orders in veel gevallen niet wilt hebben liggen.

Nog belangrijker dan de plek van je stop en je target is de risk/reward ratio die je hanteert. Oftewel de afstand tussen je entry en stop enerzijds en de afstand tussen je entry en target anderzijds. Ontdek ik de video wat Chris en Jaap daarover te zeggen hebben.

De tips van Chris en Jaap nog een keer op een rijtje:

  • In beginsel plaats je je stoploss aan de achterkant van je gelijk.
  • Beschouw iedere trade als een experiment met de markt.
  • Plaats je stoploss niet op een klaarblijkelijke plaats (bijvoorbeeld direct onder highs en lows).
  • Probeer ook eens een stopafstand die gebaseerd is op volatiliteit (ATR of standaarddeviatie).
  • Een gezonde risk/reward verhouding is belangrijk (cut your losses, ride your winners).
  • Bij een risk/reward verhouding van 1:3 heb je maar 30% winners nodig om mooie resultaten te behalen.

We zijn benieuwd welke exit technieken jij toepast! Heb je een vraag of tip over dit onderwerp laat het dan gerust weten in de reacties šŸ™‚

Comment Section

2 reacties op “Waar plaats ik mijn stoploss en take profit?


Door Frankie op 16 november 2015

Bedankt voor de video ivm mijn vraag over stops en takeprofits. Ik ben al een tijdje bezig met microlots (koffiegeld zoals U het mooi verwoord) en wat mijn eigen ervaring is, klein ritjes (10Ć 20 pips) bij intraday, en voor de rr van 2 of 3 op 1 toch een termijn van dagen tot weken aanhouden? Denkt U dat een combinatie van beide een goede strategie is, of beter specialiseren in Ć©Ć©n enkele. Voor mij is daytraden geen probleem want ik werk in het weekend. Noogmaals bedankt.


Door Chris op 17 november 2015

Hi Frankie,
Wel, specialisatie is altijd beter. Dat gezegd hebbende, je kunt je ook specialiseren in wat jij hierboven zegt hoor, en bijvoorbeeld een positie intraday starten en daarna langere tijd (geheel of gedeeltelijk) aanhouden. De statistiek van je resultaten gaat dan wel vertellen of je er structureel succesvol mee bent. Vooral FX leent zich ervoor aangezien die markt 24/5 bereikbaar is.

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieƫn heen: