Page content

Verschillende type beleggers

Verschillende type beleggers

In deze tweede video in de serie Beleggen voor beginners geven Jaap en Chris antwoord op de vraag welke verschillende type beleggers er zijn. Onderwerpen die de revu passeren zijn onder andere risicobereidheid? Of met andere woorden; hoeveel risico wil je nemen voor welk rendement? Wat is jouw beleggingshorizon? En hoeveel tijd kost dat nu, beleggen?

Vermogensbeheer

Vaak maken beginnende beleggers gebruik van een vermogensbeheerder. De eerste vraag die hem gesteld wordt is natuurlijk welk rendement hij behaald. Een veel belangrijkere vraag is misschien wel de volgende kernvraag: hoe diep het kan zakken in slechte tijden? Bepaal vooraf welk risico je bereid bent te nemen en hoeveel je maximaal wilt verliezen.

Een risicoprofiel beantwoordt zelden de vraag wat het risico is versus het gewenste rendement, de logica hiertussen en hoe dat kwantitatief beredeneerd kan worden. Het is belangrijk om dit wél te weten.

Hoeveel tijd kost beleggen je nu eigenlijk?

Hoeveel tijd beleggen je kost is afhankelijk van verschillende factoren. Beleggen doe je over het algemeen niet voor de spanning. De keuze tussen actief of passief beleggen is beredeneerd vanuit passief. En de mate van tijd die je in het beleggen wilt steken bepaald al voor een groot gedeelte of je actief of passief gaat beleggen.

Jaap bijvoorbeeld is per dag ongeveer een kwartier tot 20 minuten bezig met swing beleggen. Zijn analyses maakt hij in het weekend en kosten hem ongeveer een uur per dag. Als ondersteuning gebruikt hij BeursGPS. Jaap belegt graag in Amerika, omdat de markt erg liquide is. Zo kan hij overdag zijn tijd aan andere dingen besteden.

Zoals uit het verhaal van Jaap blijkt is het belangrijk om voor jezelf een proces te bouwen. Dit zorgt ervoor dat je consequent de juiste dingen doet binnen een bepaald universum. Keuzes maken bij het samenstellen van dit proces is erg belangrijk.

 

Meer van Jaap en Chris zien? Kijk dan eens bij onze serie Beleggen voor Beginners of bij onze andere video’s

 

Comment Section

0 reacties op “Verschillende type beleggers

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: