Page content

Waarin kan ik eigenlijk allemaal beleggen?

Waarin kan ik eigenlijk allemaal beleggen?

Als je zou willen kun je in allerlei verschillende dingen beleggen. Een belegging is immers een waarde investering op lange termijn. Wij hebben het voornamelijk over het beleggen in de financiële markten, niet over het beleggen in oude auto’s of schilderijen.  Daar is eigenlijk zoveel over te vertellen, dat een paar minuten eigenlijk te kort is. In de volgende video in de serie Beleggen voor beginners proberen Jaap en Chris enkele punten te noemen waar je op kunt letten. Zo is bijvoorbeeld liquiditeit belangrijk, net zoals het snel in en uit kunnen stappen tegen lage kosten.

 

Aandelen

Een aandeel is een klein stukje van een bedrijf. Het is een waardepapier wat je een aantal rechten met betrekking tot een vennootschap geeft. Een aandeel geeft zeggenschap in de onderneming en je kunt winstuitkeringen in de vorm van dividend ontvangen.

Obligaties

Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die bijvoorbeeld door een onderneming of een overheid wordt aangegaan. Deze lening is een manier om nieuwe investeringen te financieren. De koper van de obligatie ontvangt van de uitgever een rentevergoeding.

Optie

Een optie is het recht om binnen een bepaalde periode iets te kopen of te verkopen, soms voor een vastgestelde prijs. Een optie is een afgeleid product, ook wel een derivaat genoemd. De waarde van een optie is gebaseerd op de waarde van het onderliggende product, de looptijd, de beweeglijkheid van de prijs van de onderliggende waarde en de rente.

 

Meer video’s uit de serie Beleggen voor beginners zien? Klik dan hier

 

Comment Section

0 reacties op “Waarin kan ik eigenlijk allemaal beleggen?

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: