Page content

Hoe voorkom ik dat ik te vroeg winst neem?

Hoe voorkom ik dat ik te vroeg winst neem?

Hoe voorkom je dat je te vroeg winst neemt op een trade of belegging? Dat is de vraag die Philippe ons mailde.

Te vroeg winst nemen op een positie wordt vaak veroorzaakt door de angst om openstaande winsten weer in te leveren. Een veel voorkomend psychologisch obstakel voor traders en beleggers. Chris geeft in deze video een aantal praktische tips om deze angst te overwinnen.

Een aantal tips van Chris nog eens op een rijtje

  • Pas op voor de loss trap (angst om te verliezen, lijdt tot verliezen)
  • Pijnvrij beleggen en traden bestaat niet
  • Beoordeel de prestaties van je systeem of strategie niet per trade, maar over langere reeksen van trades
  • Je kunt niet winnen zonder regelmatig te verliezen
  • Vind een manier om de pijn te pakken
  • Probeer je overtuigingen m.b.t gelijk/ongelijk, winst/verlies, beloning/straf, goed mens/slecht mens los te laten wanneer het op beleggen en traden aankomt

Tot slot: Succesvol trading en beleggen is niet makkelijk, maar de potentiële beloning is ook onevenredig groot voor diegene die erin slagen!

Heb jij nog praktisch tips voor andere beleggers en traders voor het laten lopen van winstgevende posities? Of heb je een vraag voor Chris over psychologie? Laat het hieronder weten in het reactieveld.

Comment Section

4 reacties op “Hoe voorkom ik dat ik te vroeg winst neem?Door Tim van de Watering op 13 november 2015

Hallo Hans, bedankt voor je bericht. Voorlopig heeft Youtube onze voorkeur, maar ik zal er eens naar kijken. Onze 3-delige video cursus staat trouwens wel op een andere domein (Vimeo), dus waarschijnlijk kan je die wel zonder problemen bekijken. Hetzelfde geldt voor alle video’s op onze ledensites 🙂


Door Peter op 13 november 2015

Heb hier ook regelmatig last van, handel nu op 15 min met 5 min erbij voor entry, als ik er in zit doe ik de computer nu 10 minuten uit en kijk dan waar ik zit, is niet ideaal maar het zorgt er wel voor dat ik niet ingrijp, hoe meer ik naar een lopende trade kijk verzin ik allemaal scenario’s om te exitten. Ik leer nog iedere dag, ik had deze week 1x 40 pnt met de computer dicht, echt een mooie trade, als ik had blijven kijken was dat nooit gelukt.
Ik ga mijn angst temmen, ik weet het zeker.

Niks verdiend deze week maar toch tevreden.

Groet Peter.


Door Tim van de Watering op 13 november 2015

Bedankt voor het delen van je ervaring Peter! Haha voor alles is een oplossing blijkt maar weer. Niet ideaal kan ik me inderdaad voorstellen, maar zolang het meer oplevert dan het kost is het nog niet zo’n gek idee 😉

Succes en blijf vooral je voortgang met ons delen!

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: